Waarom is dat een grote eer ?

July 13, 2016

 

Op Zaterdag 24 september heb ik ik de grote eer om de brocante markt in Slot Zeist te mogen openen.

 

Waarom is dat een grote eer ?

Omdat ik mij geen betere plek vooraan de rij kan bedenken !

 

Zodat ik straks als een van de eerste tussen al die prachtige stalletjes vol brocante, oud servies, paspoppen, kant, emaille, antiek speelgoed, hoedendozen en oude ansichtkaarten mag scharrelen! Ik voel mij altijd net een schatgraver, te midden van al dat kunst en kitsch, en natuurlijk ben ik altijd op zoek naar dat dat éne, bijzondere...tsja, wat ook alweer ? Als ik het zie dan weet ik wat het is ! Maar ook de gezelligheid en de vele lekkernijen, en de ambiance van het slot Zeist trekken mij aan. Ik heb bijna 25 jaar gewoond in deze gemeente en ik geloof waarachtig dat ik zelf in een eigen stalletje een mooi deel van m'n eigen huisraad ga aanbieden. Zo heb ik de door mij geschreven biografie van Willeke Alberti 'Een leven als een lied', die vorig jaar is verschenen, en 'Papa Pipo' over mijn vader's leven, maar ook mijn laatste hondenboek 'Een veilig huis'. Ik neem misschien ook wat van mijn schilderijen mee, zoals 'Lovers lane' dat zeker niet zal misstaan in de Victoriaanse brocante sfeer. Verder wat van mijn oude Steiff speelgoed, antiek servies en, heel bijzonder: een van de oudste op maat gemaakte herenkostuums door Hart, Schaffner & Marx, uit 1898. Het is van een stof die niet meer gemaakt wordt, met een uitstraling zo oud als het Slot. Toepasselijk he ? Mijn man is er in getrouwd, maar het is een museumstuk ( het kostuum, bedoel ik ) en verdiend een nieuwe eigenaar. Dus kom naar Slot Zeist zaterdag 24 of zondag 25 september.

 

 

Op zaterdag elf uur open ik samen met Sandra Top van stichting stal 135 dit gezellige, bijzondere festijn !

 

Tot ziens !

 

 

Belinda Meuldijk

Please reload

Featured Posts

WestFrieschLander Kaas

May 24, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

December 27, 2019

September 23, 2019

August 26, 2019

December 16, 2018