Nabeschouwing Zeist

October 2, 2016

 

Nabeschouwing Brocante Kasteel Fair Slot Zeist 24 & 25 sept j.l.

 

Het was een prachtig weekend en Slot Zeist was ingericht tot een volwaardige Brocante Kasteel Fair. Tal van Brocanteurs uit het hele land waren aanwezig met speciale brocante afkomstig heel Europa. Speciaal ingekocht voor deze kasteel-editie.

Het weer was “zomers” te noemen en zondag om 14:10 uur werd het in De Bilt 23,8 graden en vervolgens liep de temperatuur nog verder op naar 24,3 graden. Daarmee is het officieel de warmste 25 september sinds het begin van de metingen in 1901.

De officiële opening zaterdag 24 september werd verricht door drie belangrijke personen: Sandra Top van stichting Stal 135 (organisatie), de heer Theo Ruijs (Hotel Theater Figi en Slot Zeist) en Belinda Meuldijk (schrijfster en actrice). De heer Ruijs benadrukte de geschiedenis van Slot Zeist en de hedendaagse ontwikkelingen, Stichting Stal 135 roemde de samenwerkingsverbanden en unieke aanbod van brocanteurs en Belinda sloot af met aandacht voor goede doelen en de officiële opening van de toegangspoorten Slot Zeist. Gedurende de Brocante Kasteel Fair was Belinda Meuldijk zelf ook aanwezig om haar boeken te signeren en diverse huisraad aan een nieuwe eigenaren over te dragen.

Klokslag 11:00 stroomden de wachtende schatzoekers in grote getalen naar binnen. Op het Slotplein en in de Slottuin achter stond er een varia aan brocante spullen in diverse segmenten en prijsklassen. Buiten het aanbod had de organisatie ook andere samenwerkingsverbanden ingezet en zo konden de bezoekers vanaf de parkeerplaats met luxe, hybride auto’s van Lexus van en naar het Slot gebracht worden. Ook konden aangekochte brocante naar de parkeerplaats gebracht worden met speciale Gators van John Deere welke door Kraakman-Perfors ter beschikking waren gesteld.

De catering draaide volop en bezoekers konden heerlijk genieten op het zomers terras. Tijdens deze Brocante Kasteel Fair was er een vrolijke en gemoedelijke sfeer en konden standhouders onderling elkaar bijstaan daar waar mogelijk. Vele brocante items vonden haar weg naar een nieuwe eigenaar en staan nu thuis te pronken bij trotse bezitters.

Zondag 25 september kwam de stroom bezoekers wat later op gang en ging de hele dag door totdat klokslag 17:00 de regen met bakken uit de lucht viel. Dit was tevens het “natuurlijke” eindsignaal van een gezellige en geslaagde Brocante Kasteel Fair editie 2016.

Stichting Stal 135 werkt vanuit een maatschappelijk belang, puur op gevoel en emotie met een heel leuk team aan vrijwilligers. Jaarlijks wordt een goed doel bepaald (2016 KIKA). Ook een keer mee helpen als vrijwilliger tijdens een Brocante Kasteel Fair? Meldt u dan aan bij: info@stal135.nl

Volgend jaar zullen er weer 4-seizoenen Brocante Kasteel Fairs georganiseerd worden. De exacte datums en locaties zijn binnenkort terug te lezen op de website: www.brocantefairs.com

 

Team Stichting Stal 135 * 06 - 29 39 31 00 * www.brocantefairs.com

 

Please reload

Featured Posts

WestFrieschLander Kaas

May 24, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

December 27, 2019

September 23, 2019

August 26, 2019

December 16, 2018

Please reload

Archive